Werkboek Gebruikersparticipatie

Werkboek Gebruikersparticipatie

Werkboek Gebruikersparticipatie

Het werkboek gebruikersparticipatie biedt goede voorbeelden op de zes participatieniveaus wilt de lezer veel 'goesting' doen krijgen om zelf actief aan de slag te gaan rond participatie. We hoorden ook nog veel vragen over en bedenkingen bij het actief van start gaan met gebruikersparticipatie. We willen daarom de dialoog online voortzetten op de blog met alle bezoekers van deze website. Er staan blog-berichten op elk participatieniveau.

belevenisgericht raadplegen

RaadplegenPosted by Tine Vandelacluze Thu, February 06, 2014 10:15:43

Omdat individuele en groepsraadpleging vaak beroep doen op de verbale en cognitieve mogelijkheden van een gebruiker, klinkt vaak de kritiek dat enkel de mondige en vaardige gebruiker zich via deze methodes kan ‘laten horen’. Om die reden wordt aangeraden om ook belevingsgerichte vormen van raadplegen te gebruiken. Voorbeelden: videoclip laten maken of laten fotograferen van de woon- en leefomgeving van de gebruiker, tevredenheidsmetingen in spelvorm en het gebruik van pictogrammen in een vragenlijst.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.